Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović u Srebrenici
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović će u Srebrenici prisustvovati tehničkom prijemu i završetku radova na rekonstrukciji i sanaciji zgrade bolnice i četiriju stambenih jedinica u ovom gradu, realiziranih u okviru Programa oporavka i razvoja Srebrenice za koji su sredstva osigurana u budžetu institucija BiH.

Za rekonstrukciju Doma kulture dodijeljeno je 211.299 KM. Prema ovom programu je nabavljena i oprema u vrijednosti 140.000 KM koja će biti postavljena i montirana ovih dana. Sanacija zgrade Komunalnog preduzeća Polet i adaptacija višenamjenskog objekta u Crvici koštala je 206.888, a nabavljena je i mehanizacija za ovo preduzeće u vrijednosti od 950.000 KM. U adaptaciju zgrade bivše bolnice u Srebrenici uloženo je 214.460 KM. Prema ovom programu je nabavljena i oprema u vrijednosti od 283.018 KM koja će biti postavljena i montirana ovih dana, a odnosi se na nabavku opreme za protetiku, službu porodične medicine i laboratorijsko-dijagnostičku službu. Za potrebe Doma zdravlja je nabavljeno sanitetsko vozilo u vrijednosti od 23.437 KM. Za razvoj i oporavak Srebrenice iz budžeta institucija BiH izdvojeno je 9.998.639 KM.

Fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije