High Highs, Kimiko, Suuns
30. novembar 2011. u 15:33
High Highs, Kimiko, Suuns
0

U novom izdanju emisije 50minuta, u njenome prvom dijelu, melodično i melankolično, akustičko i elektroničko sanjarenje iz Australije preko Njujorka. U pitanju je trio High Highs, koji je upravo izdao svoj prvi EP istoga imena. Izdanje je naišlo na prilično dobre reakcije, upravo zbog svoga nepretencioznog, a primamljivog zvuka.

High Highs su Oli Chang (electronika), Jack Milas (vokal) i Zach Lipkins (bubnjevi). Trenutno žive i djeluju u Njujorku, a njihov je zvuk javnome mijenju zapao za uši za ovogodišnjeg izdanja SXSW (South by Southwest) muzičkog festivala u Austinu, Texas, inače jednome od najvećih te vrste u SAD-u. Ubrzo nakon toga, oni su našli i izdavačku kuću, te potpisali za Rocket Records, dio Rocket Music Entertainment Group, kompanije mnogo starijeg i poznatijeg pop kolege Elton Johna.

Upravo za Rocket je izašao 21. novembra debi EP High Highs.

 

U drugom dijelu 50minuta, jedna još delikatnija delicija. Electro pop/rock na osobito fini način.

Oni su Kimiko, vrlo lijepa kombinacija electra i pop/rocka sa umjerenom tendencijom ka eksperimentu, a njihov novi studijski album From Our Room to Yours, je izašao 22. novembra za etiketu Geenger Records.

Dakle, iz njhove sobe u našu dolazi nam 11 numera, koje su rezultat zgodnog umijeća Lore i Zorana, hrvatskog dua koji je pod nazivom Kimiko nekada ranije bio četvorka, i čija je muzika u toj nekoj prošlosti podsjećala na najbolje dane brit popa u kombinaciji sa electro popom. Sjajno su Kimiko počeli, ali su onda lagano iščezli sa scene. Zapravo, djelovali su tiho u nekoj pozadini stvari, sa ponekom pjesmicom i sporednim projektima, sve do prije nekoliko mjeseci kada su Lora i Zoran objavili da odlaze u London snimati novi album.

Kako su rekli, tako su i učinili, i 22. novembra je izašlo izdanje From Our Room to Yours - “nježan, na momente bučan, električan, analogan, digitalan, sanjiv i razbuđujući – album koji je ustvari sve ono što treba biti!”kako ga duo opisuje.

 

U trećem dijelu 50minuta iz Hrvatske se selimo u Kanadu. U Montrealu nas očekuje četvorka koja sebe još ne shvaća ozbiljno, ali zato zvuči ozbiljno, pa nerijetko i veoma mračno. Oni se zovu Suuns, a njihova muzika postoji u svijetu između teške elektronike, popa, rocka i izleta u eksperiment. Svoje su prvo izdanje izdali nekad u ovo vrijeme prošle godine, a sada se vraćaju sa novim EP-jem. Naslov mu je Bambi.

Uprkos njegovu bajkovitu naslovu, EP Bambi nosi jezivu priču o ljubavi, gubitku i ponovnom nalasku...

 

 

amra, radiosarajevo.ba

Smatrate li da je opravdano da GRAS podigne kredit od 50 miliona KM?

Nije opravdano, novac im treba samo da pokriju dugovanja
Ne znam
Opravdano je, iskoristit će to za poboljšanje usluga