Bevanda: Ne stidim se, sve bih opet ponovio Ilustracija
Bevanda: Ne stidim se, sve bih opet ponovio
08. juli 2013. u 15:20
1

Foto: Samir Cacan, Radiosarajevo.ba

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, razmatra na današnjem nastavku sjednice prekinute 6. juna informacije o sigurnosti rada u institucijama BiH koje su dostavljene povodom protesta održanih od 5. do 7 juna.

U burnoj raspravi, između ostalog, poslanicima se obratio i Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, koji je Predstavnički dom upoznao sa svim aktivnostima koje je Vijeće ministara BiH poduzelo od 6. juna do danas, kada je u pitanju analiza dešavanja, te opća sigurnosna situacija.

Poslanici Drago Kalabić, Dušanka Majkić, Milorad Živković, Slavko Jovičić, svi iz SNSD-a, optužili su i pojedine političke partije, ne imenujući koje, da su stajale iza protesta. Sve ono što su ponavljali protekli mjesec, ne dolazeći do danas na posao navodno zbog sigurnosne situacije, poslanici iz RS-a rekli su i iz poslaničke klupe, uključujući i izjave koje dovode u pitanje opstanak BiH. „Ovo bi mogao biti početak kraja BiH“, kazala je Milica Marković iz SNSD-a.

Zijad Jagodić, poslanik SDA, kazao je da je sramotno na koji način je predsjedavajući Bevanda 6. juna izašao iz zgrade državnih institucija, te da je Ministarstvo sigurnosti BiH, trebalo barem spriječiti da takav izlazak zabilježi video kamera. Njegovo izlaganje razljutilo je predsjedavajućeg Vijeća ministara, koji je Jagodića optužio da „nasjeda“ na izvještaje pojedinih medija o načinu njegovog izlaska.

„Šta sam trebao čekati da me iz zgrade puste organizatori protesta, koji su sjedili u ovoj zgradi. Nemam se čega stidjeti, sve bih opet ponovio“, kazao je Bevanda, javio je Avaz.

Aleksandra Pandurević, zastupnica SDS-a, kazala je Jagodiću da je za deblokadu odgovoran kadar SDA. “Ne možete optuživati Ministarstvo sigurnosti što nije „bacalo sakoe na kamere“ ako se zna da je komesar policije Kantona Sarajevo Vahid Ćosić iz SDA, i on je trebao obezbijediti sigurnost kretanja. Da je naš kadar napravio takav propust mi bismo ga već  smijenili.“

Radiosarajevo.ba

comments powered by Disqus

Da li vas je strah da se vozite avionom?

Nije me strah, avion je najsigurnije prijevozno sredstvo
Pomalo me strah, ali ipak putujem avionom kad imam priliku
Strah me je, izbjegavam putovanja avionom
Odakle mi pare za avion?