Plava lokomotiva uz pjesmu Manijaka započela pripreme Plavi krenuli na pripreme
13. juni 2013. u 18:38
Plava lokomotiva uz pjesmu Manijaka započela pripreme

FOTOGALERIJA

Fudbaleri Željezničara započeli su danas pripreme za narednu sezonu. Menadžeru Amaru Osimu odazvali su se fudbaleri koje za klub s Grbavice vežu ugovori, ali i nekolicina onih kojima su ugovorne obaveze istekle.

Prvom treningu prisustvovali su i ozlijeđeni igrači koji sigurno neće biti spremni za evropske nastupe početkom narednog mjeseca.

Ko napušta Grbavicu?

''Dobro se osjećam, ali još uvijek nisam počeo trčati. Mislim da ću za 15-tak dana krenuti s treninzima, mada bih ja već želio trčati, ali ljekari mi ne dozvoljavaju'', kaže za Radiosarajevo.ba Nermin Zolotić, mladi reprezentativac naše zemlje koji je finiš prošle sezone propustio zbog loma noge.

Eldin Adilović, Yani Urdinov i Muamer Svraka dobili su produžen odmor uz dozvolu stručnog štaba, a trenirali nisu ni Armin Hodžić i Vedran Kjosevski koji su se tek vratili nakon obaveza u juniorskoj reprezentaciji.

Slična je situacija i s Danijalom Brkovićem, dok će Josip Kvesić pričekati malo duže zbog težine povrede koljena. 

''Koljeno je dobro, potrebno je još malo vremena i uskoro sam na terenu. Jedva čekam'', dodao je nesuđeni A reprezentativac naše zemlje kojeg je upravo teška povreda spriječila da debituje za Papetov tim u prijateljskom ogledu protiv Slovenije početkom godine. 

Na prozivci se nije pojavio Josip Ćutuk, dok je Semir Bukvić trenirao, ali i on definitivno napušta Grbavicu. U Japan se krajem prošle sezone vratio Eishun Yoshida, i šanse za njegov povratak u Sarajevo su male. Marijan Antolović i Sulejman Smajić također su napustili klub, dok su se s posudbi vratili Emrah Hasanhodžić i Mirsad Ramić.

Od novih imena pojavila se nekolicina plavih omladinaca, kao i Mladen Zeljković, dosadašnji fudbaler banjalučkog Borca koji bi u narednim danima trebao parafirati ugovor s prvakom Bosne i Hercegovine. Sead Bučan je također radio s ekipom, ali ni on još uvijek nema dogovor s čelnicima svog bivšeg kluba. 

Prozivci su prisustvovali: Vedran Kjosevski, Elvis Karić, Semir Bukvić, Samir  Bekrić, Riad Bajić,  Damir Sadiković, Armin Hodžić, Tomislav Tomić, Šaban Pehilj, Velibor Vasilić, Benjamin Čolić, Elvir Čolić, Jadranko Bogičević,  Vernes Selimović, Eldar Hasanović, Mirsad Ramić, Semir Kerla, Nermin Jamak, Srđan Stanić, Enis Sadiković, Emrah Hasanhodžić, Sead Bučan i Mladen Zeljković kao i povrijeđeni Nermin Zolotić, Josip Kvesić i Danijal Brković.

Prozivku je posmatralo oko 200 navijača Željezničar koji su pjesmom i aplauzom pozdravili svoje ljubimce. 

Emir Aletić, Radiosarajevo.ba

Vjerujete li da će uskoro početi obnavljanje Sarajevske žičare?

Ne znam
Ne vjerujem
Vjerujem