Navijački neredi u Jablanici
02. juni 2013. u 21:35
Navijački neredi u Jablanici
0


Derbi utakmica 29. kola Druge lige Jug između Turbine iz Jablanice i Igmana iz Konjica koja je odlučivala u prvaku prekinuta je nakon što je glavni sudac Šehović iz Sarajeva fizički napadnut na poluvremenu utakmice, piše Hercegovina.info.

Fotografije nereda pogledajte u našoj galeriji

Oko 3.000 navijača došlo je odgledati derbi u Jablanici koji je kolo prije kraja odlučivao o novom putniku u Prvu ligu FBiH. Turbina je povela iz slobodnog udarca u 23. minuti. Gosti su izjednačili u 36. minuti nakon kornera. U 45. minuti nakon kontre Igmana srušen je gostujući napadač, nakon čega je glavni sudac pokazao izravni crveni karton domaćem igraču. Nakon toga uslijedilo je negodovanje domaće publike i domaćih igrača. Utakmica je nastavljena i sudac je odsvirao kraj prvog poluvremena.

Uslijedili navijački neredi

Na poluvremenu utakmice kako Hercegovina.info saznaje fizički je napadnut glavni sudac Šehović iz Sarajeva. Njihov reporter sa ove utakmice pogođen je tupim predmetom u glavu nakon što je domaća grupa navijača gađala gostujuće igrače. Nakon što su domaći igrači i navijači saznali da utakmica neće biti nastavljena, uslijedio je stampedo igrača i navijača preko terena prema službenim prostorijama u kojima su bile smještene službene osobe. Gostujući navijači su se razbježali ulicama Jablanice spašavajući živu glavu.

Vrijedi istaći i vrlo lošu organizaciju  domaćina s obzirom na važnost same utakmice.

Radiosarajevo.ba

Smatrate li da je opravdano da GRAS podigne kredit od 50 miliona KM?

Nije opravdano, novac im treba samo da pokriju dugovanja
Ne znam
Opravdano je, iskoristit će to za poboljšanje usluga