Nastavak sjednice u srijedu, Lazović nije optimista Sabahudin Delalić
25. mart 2013. u 20:04
Nastavak sjednice u srijedu, Lazović nije optimista
0

 

Sarajevo, nakon skoro sedam sati dugog nastavka konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, nije dobilo gradonačelnika. Ova sjednica, inače, počela je još 12. marta. Na Kolegiju, koji je uslijedio odmah poslije, dogovoreno je da će naredna sjednica biti srijedu 27. marta, u 17 sati, a Kolegij GV-a zakazan je za isti dan, u 13 sati.

"U slučaju da ne dobijemo kandidate, koji bi trebali imati većinu na tom kolegiju, morat ćemo otkazati sjednicu. Nadamo se da će do srijede biti i novih kandidata", rekao je okupljenim novinarima Sabahudin Delalić, predsjedavajući GV Grada Sarajeva.

Na pitanje našeg novinara o usvajanju budžeta i Šestoaprilskoj nagradi, Delalić je rekao: 

"Imamo dovoljno vremena. Sve je pripremljeno, samo je bitno da završimo sa konstituirajućom sjednicom, kako bi prvu radnu sjednicu imali naredni dan te bi na njoj usvojili i budžet i Šestoaprilsku nagradu."

Lazović: Nisam optimista

Miro Lazović, predstavnik Socijaldemokratske unije, rekao je da je Naša stranka zauzela stav koji je ostale vijećnike doveo u situaciju u kojoj se nije mogao izabrati gradonačelnik.

"Oni su imali mogućnost da se priklone ili SDP-ovom ili našem kandidatu. Oni to nisu učinili i tako su produžili agoniju oko izbora gradonačelnika", rekao je Lazović.

Na nastavku sjednice u srijedu, i Lazović očekuje nova imena kandidata za gradonačelnika, ali...

"Nisam optimista da će za ovo kratko vrijeme biti postignut dogovor koji će rezultirati većinskim koncenzusom oko izbora gradonačelnika", rekao je Lazović.

 

S.C., Radiosarajevo.ba

comments powered by Disqus

Hoće li uspjesi mladih bh. sportista promijeniti odnos institucija prema talentima?

Usvojit će se zakoni o sportu, kulturnim djelatnostima i sl.
Pojačat će se podrška, ali se neće uspostaviti sistem
Uspjesi će ubrzo biti zaboravljeni i sve će biti isto