Nastavak sjednice u srijedu, Lazović nije optimista Sabahudin Delalić
25. mart 2013. u 20:04
Nastavak sjednice u srijedu, Lazović nije optimista
0

 

Sarajevo, nakon skoro sedam sati dugog nastavka konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, nije dobilo gradonačelnika. Ova sjednica, inače, počela je još 12. marta. Na Kolegiju, koji je uslijedio odmah poslije, dogovoreno je da će naredna sjednica biti srijedu 27. marta, u 17 sati, a Kolegij GV-a zakazan je za isti dan, u 13 sati.

"U slučaju da ne dobijemo kandidate, koji bi trebali imati većinu na tom kolegiju, morat ćemo otkazati sjednicu. Nadamo se da će do srijede biti i novih kandidata", rekao je okupljenim novinarima Sabahudin Delalić, predsjedavajući GV Grada Sarajeva.

Na pitanje našeg novinara o usvajanju budžeta i Šestoaprilskoj nagradi, Delalić je rekao: 

"Imamo dovoljno vremena. Sve je pripremljeno, samo je bitno da završimo sa konstituirajućom sjednicom, kako bi prvu radnu sjednicu imali naredni dan te bi na njoj usvojili i budžet i Šestoaprilsku nagradu."

Lazović: Nisam optimista

Miro Lazović, predstavnik Socijaldemokratske unije, rekao je da je Naša stranka zauzela stav koji je ostale vijećnike doveo u situaciju u kojoj se nije mogao izabrati gradonačelnik.

"Oni su imali mogućnost da se priklone ili SDP-ovom ili našem kandidatu. Oni to nisu učinili i tako su produžili agoniju oko izbora gradonačelnika", rekao je Lazović.

Na nastavku sjednice u srijedu, i Lazović očekuje nova imena kandidata za gradonačelnika, ali...

"Nisam optimista da će za ovo kratko vrijeme biti postignut dogovor koji će rezultirati većinskim koncenzusom oko izbora gradonačelnika", rekao je Lazović.

 

S.C., Radiosarajevo.ba

Smatrate li da je opravdano da GRAS podigne kredit od 50 miliona KM?

Nije opravdano, novac im treba samo da pokriju dugovanja
Ne znam
Opravdano je, iskoristit će to za poboljšanje usluga